Home
Wat is trombose
Trombose arm
Trombose behandelingen
Gevolgen van een trombose
Trombosebeen behandelingen
Trombosebeen voor Professionals
Alles over een Trombosebeen
Veneuze stents

Soms is een trombosebeen het gevolg van een onderliggende afwijking aan de anatomie van het aderstelsel. Dit kan een vernauwing of een beklemming zijn. Deze kunnen worden veroorzaakt door een aangeboren afwijking, het May-Thurner syndroom, maar ook door een vroeger ongeluk of operatie. In beide gevallen zal behandeling bestaan uit het oprekken van de ader en het plaatsen van een zogenaamde stent, een metalen buisje dat de ader open houdt en zorgt dat de bloedstroom ongehinderd zijn weg kan vinden.

Het plaatsen van veneuze stents is een zeer specialistische ingreep die slechts in enkele centra wereldwijd wordt verricht. In Nederland worden er onder de vlag van het European Venous Centre in het academisch ziekenhuis Maastricht nu al enkele jaren routinematig veneuze stents geplaatst bij patiënten die hiervoor in aanmerking komen.

Mocht u een vernauwing of beklemming van de onderste holle ader (vena cava inferior) of de grote aders in de buik en been (vena iliaca) hebben dan bestaat er een kans dat u in aanmerking komt voor het plaatsen van een veneuze stent. Uw behandelend specialist kan u hier meer over vertellen.DCoP