Home
Wat is trombose
Trombose arm
Trombose behandelingen
Gevolgen van een trombose
Trombosebeen behandelingen
Trombosebeen voor Professionals
Alles over een Trombosebeen
Een aantal simpele vuistregels

- “Simpele” trombose in de kuit en onderbenen kan conservatief worden behandeld met tijdelijke bloedverdunning en steunkousen.

- Trombose in de grotere aderen van het bovenbeen of de onderbuik kan proactief worden behandeld met stolseloplossende medicijnen welke middels een katheter direct in het stolsel worden gespoten. Het voornaamste doel hiervan is om aanvullend op de huidige standaardbehandeling, die voornamelijk gericht is op het voorkomen van acute complicaties, zoals uitbreiding van het stolsel of enstige longembolieën, ook het post trombotisch syndroom te voorkomen door het stolsel meteen te verwijderen..

- In het geval van trombose in de grote aderen moet altijd een anatomische afwijking in de buikaderen worden uitgesloten, wanneer deze voorhanden is bij voorkeur met een MRI scan waarbij de aderen volledig in beeld gebracht kunnen worden.

- Als er sprake is van een anatomische afwijking moet deze gecorrigeerd worden, dit kan tegenwoordig vaak middels een zogenaamde stent, een veerkrachtig metalen buisje dat de ader weer de correcte vorm en dikte geeft.

Individuele gevallen zullen echter vaak een combinatie van bovenstaande regels opleveren. Het is daarom belangrijk de trombose op tijd en in een gespecialiseerd centrum te laten behandelen.
DCoP